Hinke Oosten
Duurzame kunst & levenscoaching

SCHILDER WORKSHOP                  

Aardig zijn voor jezelf is lastiger dan we denken. Toch is zelf compassie zo ongeveer het belangrijkste in het leven. Mijn missie is om je op weg te helpen jouw innerlijke kracht en energie terug te vinden. Jou te helpen jouw blik te verruimen, je hoofd leeg te maken, obstakels uit de weg te ruimen en de rust & geluk in jezelf te vinden. 

Wil je op een laagdrempelige & doeltreffende manier aan de slag met een belangrijk thema in jouw leven en precies datgene verankeren en loslaten wat er voor jou werkelijk toe doet en waardoor jij verder kunt? Lees dan vooral even verder. 

Van kleins af aan ben ik erop gefocust om alles om mij heen mooier te maken. Waar het vroeger voor mij als kind een belangrijke manier was om mezelf staande te houden, is het nu een onderdeel geworden van wie ik ben. Door levenservaring en 15 jaar werken binnen de hulpverlening heb ik ervaren dat het doorleven van pijn en verlies onvermijdelijk is en zelfs nodig is om een diepe connectie met jezelf te maken. We worden allemaal geconfronteerd met afscheid, frustratie en ziekte. Het afweren van deze gebeurtenissen doet afbreuk aan wie je werkelijk bent. Om de weg naar geluk te vinden moet je eerst door de poort van pijn. 

Als geen ander weet ik hoe het voelt om je eigen pad te leren bewandelen en wil jou ontzettend graag inspireren en laten zien hoe je dat kunt doen. Het maken van jouw eigen levensdoek zal je helpen dichtbij jezelf te komen en het bewustzijn in jezelf versterken.   Door creatief te werken ontwikkel je je vrije intuïtieve en speelse stroom. Vanuit bewustwording werk je door middel van die creativiteit en ga je laagdrempelig belangrijke levensthema’s in jezelf verkennen en verdiepen, waardoor je inzicht in jezelf krijgt. 

Door te schilderen kun je je emoties laten vloeien en geluk, liefde, zelf compassie en rust ervaren. Het helpt om je hoofd en hart in balans te brengen. Het is een natuurlijke vorm van therapie om gevoelens en gedachten te manifesteren. Door te schilderen wordt zowel de linker- als rechterhersenhelft gestimuleerd. In de linkerhersenhelft zijn de logica en de ratio gelokaliseerd, terwijl de rechterhersenhelft juist houdt van creatie en gericht is op het gevoel. Hierdoor kan de verbeelding de vrije loop krijgen en zullen jouw meest diepe gedachten even op adem komen. Deze staat van vergevorderde concentratie wordt Alpha genoemd en is het onderwerp geweest van vele onderzoeken. Schilderen haalt jouw onderbewustzijn naar boven, dit is dezelfde staat welke door middel van meditatie wordt bereikt.

Schilderen puur vanuit je gevoel legt het onderbewustzijn bloot wat een mysterie is in de ‘normale’ wereld. In het vrije werken sta je de creatieve stroom in jezelf toe. Het gaat hierbij niet om artistiek zijn, maar om authentiek zijn. Loslaten is het toverwoord. En als je denkt, “maar ik ben helemaal niet creatief.” Wees gerust: Iedereen is in potentie creatief. Al het leven ontstaat uit creatie. 

Wij zijn onderdeel van de natuur, van het universum. We hebben een universele creatieve kracht. Alle kennis die we nodig hebben om tot creatie te komen is al in ons aanwezig. Daar hoeven we niet bij na te denken, sterker nog: liever niet! Juist wanneer we ons verbinden met de stilte en het denken loslaten komen we tot creatie.

Tijdens de workshop wordt er naar elkaar en naar muziek geluisterd. Dat alles draagt in positieve zin bij aan het proces waar je doorheen gaat. Je creativiteit in beweging laten komen doe je niet alleen via kwast en verf maar met alle uitingsvormen die in jou aanwezig zijn. Ze versterken elkaar.

Om mee te doen aan de workshop hoef je geen ervaring te hebben met schilderen, mag natuurlijk wel. Enkel de impuls dat je voelt, ik wil schilderen, is genoeg om deel te kunnen nemen. Er roept iets in jou. Jij mag nu de beweging maken.

Het gaat erom dat je door kunstzinnig bezig te zijn los komt van het denken. Daardoor maak je contact met je intuïtie, je innerlijk kind, degene die je diep van binnen bent en met je creatieve kracht. Het resultaat is van minder belang dan het doen. Alhoewel je, jezelf achteraf zult verbazen over wat je tot stand hebt gebracht en je, aan het eind van de workshop, naar huis gaat met een authentiek, uniek, prachtig levensdoek en een rugzak gevuld met rust en inzicht in jezelf. Ook al is je op dat moment misschien nog niet helemaal duidelijk wat dat inzicht dan is, immers: “goede wijn moet rijpen”

Sommige dingen moet je gewoon ervaren. Uit onderzoek is gebleken dat een ervaring veel langer doorwerkt dan welk ander cadeau dan ook. Gun jezelf of iemand waar je veel om geeft deze schilder workshop & geef een levensdoek cadeau. 

Je kunt kiezen uit een van onderstaande schilder workshops. Wanneer je nog twijfelt over welke het beste bij je past is dat geen enkel probleem, hier kunnen we samen naar kijken wanneer je bij mij in het atelier bent. LEVENSDOEK 

ALS ODE AAN JEZELF

Schilder workshop waar je de tijd neemt voor jezelf, stil staat bij de belangrijkste momenten in jouw leven en waar je mag leren loslaten en vasthouden waar dat voor jou goed & nodig is. 

'People grow through experience if they meet life honestly and courageously. This is how character is built,' schreef voormalig presidentsvrouw Eleanor Roosevelt in haar autobiografie. 

Maar wat als je rationeel klaar bent met het verleden maar het toch voelt alsof je op onverwachte momenten nog uit balans gebracht wordt? Wat als je nog net een laatste duwtje nodig hebt om je MOOISTE leven te leven? Wat als je op zoek bent naar een geankerde manier om pijnlijke gebeurtenissen er te laten zijn, te erkennen en los te laten? 

Het levensdoek als ode aan jezelf is het meest kostbare geschenk wat je jezelf kunt geven. Jouw roots, jouw levenslijn en de belangrijkste momenten in jouw leven krijgen een liefdevolle plek in hart en huis. Het zal je richting geven, inzichtelijk maken wie je werkelijk bent, laten zien hoe je daar bent gekomen en hoe jij de toekomst ziet en wilt vormgeven. 


LEVENSDOEK 

OM TE HELEN   

Rouw is geen vastomlijnd proces; alle stadia van rouw zoals de verbijstering, de ontkenning, het magisch denken, het verdriet, de acceptatie lopen door elkaar heen. 

Rouw is liefde die geen bestemming meer heeft, hoorde ik iemand eens zeggen. Al die tederheid, bewondering, kameraadschap kan niet meer vrijuit naar je dierbare stromen, pakt zich samen en slaat naar binnen. Het kan een voelbare pijn in het lichaam geven, je adem afsnijden, het hart zwaar maken.

Het enige wat een mens kan doen met al die liefde die geen reisdoel meer heeft is herdenken.

Dit levensdoek is een MOOIE, liefdevolle en verzachtende manier om te gedenken. Het helpt het gemis tastbaar en draaglijker te maken. Alles wat je kunt doen is herinneren, te leven met het gemis. Alles wat je kunt proberen is het leven, inclusief het verlies, de moeite waard te vinden. 

'Een blijvend aandenken waar het leven niet eindigt, maar eeuwig zichtbaar blijft.'

MANIFESTATIEDOEK

LEEF JE MOOISTE LEVEN

Wie ben jij? Waar verlang je naar?

Hoe vaak droom je niet over de toekomst? Hoe vaak fantaseer je niet over jouw droomleven? Hoe vaak mijmer je niet over waar je nog naar toe wilt? Over welke reizen je nog zo graag wilt maken? Of over hoe je graag wilt zijn? En hoe vaak maak jij je diepste verlangen en je MOOISTE dromen waar? Hoe vaak gebeurd het dat jouw verlangens plaats maken voor de orde van de dag? 

Alles wat je verlangt kun je bereiken! 

Het MANIFESTATIE DOEK verankert van jouw diepste verlangen in de tijd en in het leven. Het werkt als een kompas wanneer je de weg even kwijt bent. Het doek herinnert je eraan in welke richting je wilt gaan, aan jouw stip aan de horizon. 

Het MANIFESTATIE DOEK nodigt je uit om dromen te manifesteren op gebied van liefde, persoonlijke groei, gezondheid, werk & spiritualiteit. Prijsoverzicht voor particulieren inclusief btw:

1 op 1 schilder workshop € 190,- 

Groepsverband 6-8 personen € 75,- p.p. 

3 uren schilderen, begeleiding & materialen.

Wil je liever niet zelf aan de slag, maar wel ontzettend graag een levensdoek in huis met een voor jou belangrijk levensthema? Ik veranker met alle liefde en aandacht precies datgene wat voor jou waarde heeft. 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info